ŠTIRI MEDALJE NA ŠPORTNIH IGRAH V BiH

Športniki Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije so od 12. do 14. septembra 2019 zastopali Zvezo paraplegikov Slovenije na Mednarodnem odprtem prvenstvu in hkrati 16. športnih igrah paraplegikov v Bosni in Hercegovini. Srečanje je v organizaciji Zveze paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Federacije Bosne in Hercegovine Sarajevo pripravilo Združenje paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Zenica.

Tekmovanje je potekalo na atletskem stadionu »Kamberovića polje« v Zenici, udeležilo pa se ga je okrog 130 tekmovalcev iz Črne gore, Severne Makedonije, Hrvaške, Srbije, Slovenije in Bosne in Hercegovine. Atleti so se pomerili v troboju voženj s standardnimi vozički na 100, 200 in 400 metrov, troboju metov (krogla, disk in kopje), tekmovali pa so tudi šahisti.

Andrej Gorza je nastopil v troboju voženj, Ernest Pucko in Dušan Slana v troboju metov ter ekipno v šahu. Skupaj so osvojili štiri bronaste medalje - Gorza tri v vožnjah, Slana pa eno v metu diska. Razglasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov je potekala v hotelu Zenica, pri podelitvi pa je sodeloval tudi prof. dr. Mirsad Muftić, predsednik UO Združenja paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Federacije BiH.

Več…