TRADICIONALNI AVTO MOTO RALLY V MURSKI SOBOTI

TRADICIONALNI AVTO MOTO RALLY V MURSKI SOBOTI

V Murski Soboti je 14. septembra 2019 pod geslom »Vse za varnost v prometu,« potekal tradicionalni Avto moto Rally. V soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota ter Občino Moravske Toplice, ga je pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Tekmovanja se je udeležilo 29 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev Zveze (DP Istre in Krasa, DP jugozahodne Štajerske, DP severne Primorske, DP Prekmurja in Prlekije) ter tekmovalci iz sosednje Hrvaške. Poleg voznikov s prilagojenimi vozili, so nastopili tudi vozniki s starodobniki iz Motokluba Veterani Murska Sobota.

Pred začetkom tekmovanja sta zbrane nagovorila: športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak in podpredsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota Franc Glažar, ki je omenil nekaj kratkih navodil in vsem skupaj zaželel uspešno vožnjo.

Po opravljenih prijavah so se tekmovalci najprej pomerili v spretnostni vožnji s petimi ovirami, ki je potekala na poligonu Prometno varnostnega centra Murska Sobota, nato pa se podali na vožnjo po začrtani trasi. Ob zaključku pa so se preizkusili še v testiranju cestno prometnih predpisov.
Najboljši voznik med paraplegiki je bil domačin Bojan Ciman, drugo mesto je osvojil prav tako član domačega društva Franc Borovnjak, tretje pa Jože Ovčar iz DP jugozahodne Štajerske. Med voznicami je tekmovala samo Jožica Zadravec iz društva organizatorjev. Med tetraplegiki je prvo mesto osvojili Franc Baum, drugo Leon Jurkovič, tretje pa Alojz Velner, vsi DP Murska Sobota. Vir-DP-MS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji