INKLUZIJSKI POHOD OD ŠKRATOVE DEŽELE DO RAHTELA

INKLUZIJSKI POHOD OD ŠKRATOVE DEŽELE DO RAHTELA

V sklopu Festivala drugačnosti je 26. septembra 2019 potekal tudi Inkluzijski pohod od Škratove dežele do Rahtela. Pohoda se je udeležilo več kot sto pohodnikov iz številnih in različnih invalidskih organizacij. Med njimi tudi trije na invalidskih vozičkih. Pohodnike so pozdravili in nagovorili: podžupan Občine Slovenj Gradec mag. Peter Pungartnik, predstavnica odbora Planinstvo za invalide Marjeta Čič in predstavnik Društva paraplegikov Koroške Stojan Rozman.

Po krajšem ogrevanju so se pohodniki mimo Škratove dežele podali na pot po 667 metrov visokem hribu Rahtel, od koder je prelep pogled na Slovenj Gradec. Pot je bila deloma makadamska deloma asfaltirana, pohodniki pa so lahko zadnji del poti prehodili po lepi gozdni poti in čez zapuščeno smučišče na cilj. Že po krajšem vzponu se jim je na desni strani odprl pogled na Peco, Uršljo goro (Plešivec) in Graško goro, z leve pa na Svinško planino, Golico, Ojstrico, Košenjak, Kremžarjev vrh in Pohorje. Pohodniki so slišali tudi zanimive zgodbe o kralju Matjažu, Urškini luknji, FIS progi s Kremžarice …

Pisan nabor pohodnikov je dodal svojo pestrost inkluziji, ko so skupaj drug z drugim prehodili pot. Med njimi so bili tudi prostovoljci gasilci, taborniki in člani planinskih društev Slovenj Gradec in Mislinja. Na poti so uživali ob prelepem razgledu, toplih sončnih žarkih in veseli družbi. Hvala vsem, ki ste sodelovali in pomagali.

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji