SEZONO NLB WHEEL LIGE ODPRLA SKUPINA B

V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije se je 2. novembra 2019 začela dvanajsta sezona tekmovanj v regionalni NLB Wheel ligi. V letošnji ligi tekmuje v dveh skupinah sedem ekip – štiri iz BiH, dve iz Hrvaške in ena iz Slovenije. V skupini B nastopajo: KIK Zmaj, Gradačac in KIK Una Sana Bihać (BiH), ZŠIS-POK (Slovenija) in KKOI Zadar (Hrvaška).
Sezono 2019-2020 so v športni dvorani Gradačačkega sejma v Gradačcu odprle ekipe skupine B, tekmovanje pa je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KIK Zmaj.

KIK Zmaj : KIK Una Sana 64:58 (34:28)
Uvodno tekmo sezone sta odigrali KIK Zmaj iz Gradačca in KIK Una Sana iz Bihaća. Boljšo igro so predvsem v prvi četrtini (23:11) prikazali igralci KIK zmaj, ki so zasluženo zabeležili prvo zmago.

KKOI Zadar : ZŠIS-POK 38:43 (12:21)
Novinci v ligi so pokazali dobro igro, vendar to ni zadoščalo za zmago proti razigrani slovenski ekipi.

KIK Una Sana : KKOI Zadar  76:43 (33:31)
Zadarčani niso imeli veliko časa za počitek, kljub dobljeni prvi četrtini so v nadaljevanju tekme naredili preveč napak in izgubili.

ZŠIS-POK : KIK Zmaj 40:46 (16:23)
V zadnji tekmi skupine je bila boljša domača ekipa. KIK Zmaj je vodila v treh četrtinah, popustila je ob zaključku tekme.

Tekme sta ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodila Mitja Dečman (SLO) in Damir Kunosić (BiH).

Lestvica po prvem krogu:
1. KIK Zmaj