XII. SMUČARSKI KAMP ZA PARAPLEGIKE

Na Rogli je Zveza paraplegikov Slovenije od 21. do 23. januarja 2020 organizirala že 12. smučarski kamp za smučarje paraplegike in tetraplegike.

Parasmučarji so se prvi dan po delovnem posvetu dogovorili kako bo potekal kamp, nato pa se odpravili na smučišča  s soncem obsijane Rogle. Nekateri tudi na monoskijih, ki nam jih je tudi tokrat posodil avstrijski proizvajalec Praschberger. Eden izmed njih pa je treniral in tekmoval na monoskiju, ki ga je Zvezi paraplegikov Slovenije doniral Smučarski klub Kepa. Nekateri so se smučarskega kampa prvič udeležili in spoznali smučanje z monoskijem.
Tako kot že vrsto let doslej so na kampu tudi tokrat sodelovali študentje delovne terapije z Zdravstvene fakultete v Ljubljani, ki so udeležencem nudili pomoč pri presedanju iz vozičkov na monoskije in gibanju z vozički po smučišču. Njihovo vsestransko pomoč so rabili predvsem začetniki. Spremljala jih je njihova predavateljica mag. Alenka Plemelj.

Smučišče na Rogli je bilo odlično pripravljeno za dvodnevne treninge parasmučarjev in veleslalomsko preizkušnjo, ki je bila na sporedu zadnji dan kampa.

Tekma v veleslalomu je potekala v lepem in sončnem vremenu. Po treh vožnjah in seštevku dveh najboljših rezultatov je prvo mesto osvojil Gregor Gračner  (62,97), drugi je bil Toni Zakrajšek (63,40) tretja pa mlada smučarka Brina Rogelj (63,71).

Med smučarji spremljevalci je progo najhitreje prevozila Tinkara Tamše (56,43), na drugo stopničko se je zavihtel Jernej Rogelj (60,69), tretji je bil Anton Breg (60,93).

Našim smučarjem se na kampu vsako leto pridruži tudi velik ljubitelj smučanja v monoskiju in wakeboardu tetraplegik iz Reke Zdravko Lakič in pa Dragan Sikim iz BiH.

Na letošnjem kampu je sodelovalo 17 smučarjev na monoskijih in 20 spremljevalcev. Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov je skrbel Smučarski klub Unior, za organizacijo in izvedbo kampa pa vodja športa pri ZPS Gregor Gračner z Alenko Plemelj.

REZULTATI