BILI SMO GOSTITELJI 51. MEMORIALA PROF. BOJANA HROVATINA

V soboto, 12. septembra je naše društvo gostovalo Hrovatinov memorial, ki je hkrati tudi državno prvenstvo v atletiki za para in tetraplegike.

Sodelovalo je okrog 60 tekmovalcev iz vseh pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, a žal zaradi covid situacije letos ni bilo povabljenih tekmovalcev iz držav bivše Jugoslavije.

Ob 9:00 uri smo se zbrali na atletskem stadionu Športnega parka v Novi Gorici. Ob otvoritvi z uvodom Zdravljice nas  je najprej nagovoril Gregor Gračner, vodja športa pri ZPS, nakar je predal besedo našemu predsedniku Mateju, predsedniku Zveze Danetu in podžupanu MO Nova Gorica Simonu Rosiču.
Kmalu smo pričeli s tekmovanjem saj je za ta dan bilo napovedano zelo toplo vreme.

Tekmovalo se je v troboju (met krogle, diska in kopja) ter v vožnjah na 100, 200 in 400m.
Na petih metalnih mestih so nam rezultate merili sodniki Atletskega kluba Nova Gorica, za kar se jim zahvaljujemo. Pri tem gre zahvala tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi.

Člani našega društva so se zelo dobro izkazali, saj je Marko Sever osvojil kolajne v vseh disciplinah vožnje, to je na 100m, 200m in 400m; v troboju je Vladimir Peterlin v skupini F51 zasedel 3. mesto; v skupini ženske konkurence je v svojem "krstnem" nastopu blestela članica Mirjam Colja, saj je v troboju zasedla kar 2.mesto.

Čeprav je atletskemu tekmovanju botrovala vročina in nekoliko okrnjena udeležba je bilo le to odlično izpeljano.

Vsem tekmovalcem čestitke za udeležbo, pogum in seveda dosežene rezultate.

Klavdij Leban

BILTEN-REZULTATI