DOBRODELNI POHOD ZA "SLADKORČKE"

DOBRODELNI POHOD ZA "SLADKORČKE"

Na Brdu pri Lukovici je 12. septembra 2020 potekala vseslovenska dobrodelna prireditev »Korak zase, korak za sladkorčke«, ki jo je organizirala Čebelarska zveza Slovenije (ČZS).

V projektu pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja so sodelovale še – Pediatrična klinika, klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove ter Društvom za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami. Med številnimi podporniki dobrodelne prireditve je bila tudi  Zveza paraplegikov Slovenije.

Že v zgodnjih jutranjih urah so se prvi pohodniki odpravili na dolgo pot do Čebelarskega centra – Brdo pri Lukovici. Dobrodelni pohod je potekal po štirih poteh.

Prva potBoštjan Noč, predsednik ČZS se je s svojo ekipo na 58 km dolgo pot podal ob drugi uri zjutraj izpred Čebeljega raja s Sela pri Žirovnici. Čebelarska himna je naznanila začetek pohoda na katerem se je zbralo šestdeset pohodnikov. Med potjo so se pridružili tudi nekateri župani in županja Občin – Olga Vrankar (Lukovica), Leopold Pogačar (Žirovnica), Ivan Meglič (Naklo), Matjaž Rakovec (Kranj), Stanislav Poglajen (Komenda), in Matej Slapar (Kamnik). Del poti je prehodila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

Druga potNina Ermenc Pangerl, ambasadorka projekta je s svojo ekipo na 23 km dolgo pot startala s Trojan, kjer so se ji pridružili še Lidija Senič – vodja služb ČZS in podpredsednica ČZS Marija Sivec.

Tretja potAleš Bozovičar, ambasador projekta je izpred ŠRS Dobrova prehodil 38 km proti Čebelarskemu centru.

Četrta potJože Smrkolj in čebelarji Čebelarskega društva Zagorje so pohod začeli izpred  čebelarskega doma v Izlakah.

Dobrodelnega pohoda so se udeležili tudi nekateri na invalidskih vozičkih ter slepi in slabovidni, ki so del poti prevozili oziroma prehodili po svojih zmožnostih. Med samim pohodom so se pridružili še številni drugi pohodniki z željo pomagati sladkorčkom – otrokom s sladkorno boleznijo.

Namen te vseslovenske dobrodelne prireditve je zbrati finančna sredstva za otroke s sladkorno boleznijo, da bi jim omogočili nakup drage UZ aparature za oceno stanja ožilja, ki se redno uporablja pri pregledih sladkornih bolnikov.

Dobrodelna zaključna prireditev je potekala na odprtem prireditvenem prostoru pod Čebelarskim centrom Slovenije v Rokovnjaškem gozdičku, na kateri so nastopili: Godba Lukovica, čarodej Toni Mežan, Miran Rudan, Rok Ferengja, Denis Porčič - Chorchyp, Patricija Štifter - Riya z Impulz dance studiom ter Daniel Popović. Celoten program je povezoval Klemen Bunderla.

Glavni podpornik dobrodelnega projekta je bil Hofer Slovenija, medijska pokrovitelja  pa Radio Aktual in Radio Veseljak.
Več na ČZS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji