KOLESARSKO SREČANJE S ČLANI DP ISTRE IN KRASA

V petek, 18. septembra smo se odzvali na povabilo Društva paraplegikov Istre in Krasa ter se odpravili na kolesarjenje ob slovenski obali, med Koprom in Izolo.

V popoldanskih urah smo se zbrali pred sedežem društva in se podali na kolesarjenje. Pot nas je vodila ob morski obali, po kolesarski stezi skozi Koper do Žusterne in naprej proti  Izoli, od koder se nam je razprostiral prekrasen pogled na Koprski zaliv.

Med potjo nas je pričakala in fotografirala predstavnica skupine LAS Istre (Lokalna akcijska skupina za območje občin Ankaran, Izola, Koper in Piran). Namen današnjega kolesarjenja je bil prav sprejem Društva paraplegikov Istre in Krasa v to skupino,  hkrati je bilo to prvo skupno druženje.

V Izoli smo naredili kratek postanek, kjer smo se odžejali in osvežili ter naredili nekaj spominskih posnetkov. Pot nas je nadalje vodila do Kopra, kjer sta se v sklopu te akcije s svojimi deli predstavila slikarja Benjamin Žnidaršič-Beno in Vojko Gašperut-Gašper, člana VDMFK (Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami).

Gostiteljem se zahvaljujemo za prijetno srečanje in druženje.

Klavdij Leban

FOTOGRAFIJE