DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA V ZNAMENJU "ZAVEZ GIBANJU"

23. september 2020 smo športniki prvič praznovali svoj praznik, Dan slovenskega športa. Dan so nekatere organizacije izkoristile za obisk svojih pokroviteljev ter se jim tako na nek način zahvaliti. Prav to je storila Zveza za šport invalidov Slovenije, Slovenski paralimpijski komite, s pomočjo našega člana, parakolesarja, Anej Dopliharja.

Dan se je pričel z rahlim dežjem, kjer se je ekipa zbrana pred sedežem Zveze za šport invalidov slovenije s kolesi in Anej z ročnim kolesom podala do Toyote ter ob toplem sprejemu predala zavezo g. Kensuke Tsuchiya, da nam še naprej stojijo ob strani.

Pot smo nadaljevali do Trga republike v Ljubljani, kjer se je odvijala osrednja prireditev ob dnevu slovenskega športa z novo himno parašportnikov, katere izvajalec je Trkaj - Ta tempo. Kolesarji so se nato podali do Televizije Slovenije, kjer je naš član Anej opravil najprej intervju ter nato predal zavezo gibanju, uredniku športnega programa Gregorju Peternelu in Boštjanu Reberšaku.

Sredi dneva, točno ob 12h se je celotna ekipa zbrala v predsedniški palači, kateri se je pridružil tudi predsednik Zveze ŠIS-SPK Damjan Lazar. Najprej je besedo dobil predsednik države g.Borut Pahor kateri je izrazil zadovoljstvo ob obisku naših parašportnikov in jim zaželel še veliko športnih uspehov. Zavezo sta gospodu predsedniku izročila predsednik Zveze in parakolesar Anej.

Pot nas je vodila do naslednjega postanka, pred Ministrstvom za izobražebanje, znanost in šport, kjer smo predali "zavezo gibanju", g.Darku Repenšku, kateri vodi Sektor za razvoj športa in športno infastrukturo. Zavezo je predal naš parakolesar Anej v upanju, da bodo še naprej skrbeli za razvoj parašporta v Slovenij.

Pot po Ljubljani smo nadaljevali do Zavarovalnice Triglav, kjer smo jim v zahvalo za sodelovanje predali zavezo.

Dan smo zaključili pri odštevalniku kateri stoji pred Lidlom na Zaloški, ki odšteva čas do paralimpijskih iger v Tokiu. Tam nas je pričakala Tina Cipot, predstavnica sponzorja Lidl Slovenija, kateri smo predali zavezo in se zahvalili za pomoč.

V upanju da smo opravili veliko delo ter, da bomo s pomočjo pokroviteljev parašport v Sloveniji dvignili še na višji nivo, smo dan označili kot zelo uspešen.

ad

+386 (0)5 300 28 22