DRUŠTVENO SREČANJE ČLANOV SEVERNE PRIMORSKE

Pot nas je vodila po Solkanu. (Foto: osebni arhiv VP) Pot nas je vodila po Solkanu. (Foto: osebni arhiv VP)

Tokratno društveno srečanje je bilo prijetno kulturno obarvano. Zaradi napovedi slabega vremena se nas je zbralo le 15 članov. Dobili smo se v soboto, 26. septembra 2020, na solkanskem placu. Tam smo začeli voden sprehod po Solkanu, v spremstvu izjemne vodičke Evelin Bizjak. Gospa Evelin nam je na zanimiv način približala zgodovino Solkana – naselja, katerega prvi zapisi segajo v leto 1001 n. š. Ogledali smo si znameniti kamniti solkanski most in spoznali zgodbo njegovega nastajanja in gradnje. Po ogledu Solkana smo pot nadaljevali do muzeja mizarstva. Ta muzej ohranja spomine na izredno mizarsko tradicijo, ki se je v Solkanu razvijala od leta 1850. Kasneje smo pot nadaljevali do Kajak centra Solkan, kjer smo v enkratnem ambientu reke Soče nadaljevali druženje ob dobri hrani in pijači.

Vladimir Peterlin
FOTOGRAFIJE