EPSKI BOJ NAJBOLJŠIH GOLAŽEV

Naš član Vlado z zmagovalcem iz Prekmurja (Foto: osebni arhiv VP) Naš član Vlado z zmagovalcem iz Prekmurja (Foto: osebni arhiv VP)

V oboto, 19. septembra 2020, se je v Paracentru v Oseku pri Sv. Trojici odvijala tradicionalna golažijada, ki jo že vrsto let organizira Društvo paraplegikov Podravja. Tokrat se je za naslov najboljšega golaža potegovalo sedem ekip iz regijskih društev ZPS, med njimi tudi naša ekipa z Vladimirjem Peterlinom na čelu. Ekipe so se zbrale že zgodaj zjutraj. Motivacija je bila velika in iz kotličkov je hitro prijetno zadišalo. Osnovna sestavina (goveje meso) je bila za vse enaka, ostale pa so bile prepuščene presoji kuharskih mojstrov. Tekmovalci so tako dodajali svoje lokalne sestavine po skrivnih receptih ter mešali in mešali, dokler ni bil golaž skuhan. Primorski golaž smo obogatili z domačo rujno kapljico iz Goriških brd in začimbami z domačega vrta. Sledilo je ocenjevanje komisije, ki je imela letos še posebno težko nalogo, saj so bili vsi resnično vrhunski. Zmagal je golaž DP Prekmurja in Prlekije, našemu pa je komisija dodelila četrto mesto. Po končanem boju so lahko tekmovalci vsak golaž poskusili, sledilo pa je tudi prijetno druženje ob živi glasbi.

Vladimir Peterlin

+386 (0)5 300 28 22