Pestra spomladanska številka glasila Paraplegik

Drage bralke in bralci naše spletne strani. Veseli dejstvo, da prihajajo meseci, ko se bo narava začela prebujati in cveteti po dolgi in hladni zimi. Zato si le prelistajte in preberite spomladansko številko glasila Paraplegika, ki so jo pripravljali dopisniki iz vseh devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

Predsednik Zveze Dane Kastelic v svoji kolumni piše o financiranju posebnih socialnih programih, ki jih Zveza in vsa lokalna društva trenutno pripravljajo. V mesecu marcu po vseh društvih potekajo zbori članov, kjer vodstva društev predstavljajo poročila o opravljenem delu in programe za tekoče leto. Nekaj besed je namenil tudi o novi sestavi Sveta Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO). Čestital je Borutu Severju - novo izvoljenemu direktorju FIHA in mu zaželel uspešno vodenje organizacije, predvsem pa povečanje finančnega načrta.
V nadaljevanju piše še o skupinski obnovitveni rehabilitaciji, ki se bo začela izvajati predvidoma v maju. Letos zadnjič preko javnega razpisa ZZZS, saj je državni zbor na pobudo državnega sveta sprejel dopolnitev Zakona o zdravstvenem varstvu in obnovitveno rehabilitacijo uvrstil kot individualno pravico.
Za konec pa je vsem članicam in članom čestital ob dnevu slovenskih paraplegikov, ki ga praznujemo 16. aprila.

Preberete si lahko tudi intervju s Tanjo Kovačič – novo zaposleno na Zvezi paraplegikov Slovenije za izvajanje posebnih socialnih programov.

Sledijo članki: Storitve oploditve z biomedicinsko pomočjo morajo biti dostopne vsem, V pripravah na letni kongres članic, FIHO bo vodil Borut Sever, Družbeno vključevanje-izključevanje invalidov, o posledicah prometnih nesreč spregovorile tudi žrtve, Kako lahko sodelujem v akciji 40 dni brez alkohola, Doslej vključenih okoli 220 ponudnikov, Višja plačila družinskim pomočnikom…
Naslednje strani so namenjene dogodkom s športnega in kulturnega področja, zadnje strani pa so rezervirane za razvedrilo.

Glasilo Paraplegik
+386 (0)5 300 28 22