Občasnik št. 9 - november 2021

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani,
pred vami je novembrska številka našega Občasnika, ki vam ponuja branje novic povezanih s preteklimi in prihodnimi dogodki ter aktualnimi obvestili. Žal so dogodki zaradi epidemije, ki se kar noče posloviti seveda okrnjeni. Upajmo, da se bo stanje tekom tega meseca izboljšalo in se snidemo na novoletnem srečanju. Kljub vsemu vam želim prijetno vzdušje v veselem decembru in čim manj omejevanj!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Martinovanje je žal odpadlo zaradi ponovnega izbruha epidemije in posledično številnih odpovedi članov društva.
  • Na društvu smo izvedli potopisno predavanje.
  • Za člane društva, ki so to želeli smo naročili koledarje.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Ponovno vas vabimo k ogledu nove gledališke predstave TRIDESETLETNICE v SNG Nova Gorica. Zaradi nakupa kart se prijavite čim prej, ker je predstava samo do 10.12.2021. Vljudno vabljeni!
  • V kolikor se bodo epidemiološke razmere izboljšale in s tem postale primerne za druženje bomo organizirati novoletno srečanje članov, ki naj bi bilo na eni izmed turističnih kmetij v vipavski dolini. Seveda se bo potrebno držati vseh navodil in ukrepov, ki bodo takrat veljavni. Prijave sprejemamo na društvu, najkasneje do 6.12.2021. Vabljeni v čim večjem številu!
  • Kljub nenehnemu opozarjanju pet članov društva še vedno ni plačalo članarine, kar se prejšnja leta ni dogajalo. Ponovno vam pošiljamo položnice in vas prosimo, da poravnate to obveznost, v nasprotnem primeru bomo morali ukrepati po pravilih, ki jih narekuje Statut Društva. Pri plačilu obvezno navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Na društvu si lahko izposodite dve knjigi, Z vami bom na rajžo šel, v katerih so predstavljene različne dostopnoste destinacije za invalide po Sloveniji.
  • Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček.
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse prispelo bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev – gum za invalidski voziček. Brezplačno jih lahko prevzamete na sedežu društva.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK