Občasnik št. 5 - maj 2022

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Pred vami je Občasnik z dogajanji na društvu, ki jih bomo organizirali v mesecu juniju. S tem mesecem bomo tudi zaključili z našimi tedenskimi aktivnostmi (kegljanje, namizni tenis, plavanje in masaže). Posebej lepo vabljeni na družabno srečanje, ki bo tokrat po dolgem času spet na Mostu na Soči!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Naše članice so se udeležile izleta v Mozirski gaj
  • Člani društva so se udeležili srečanja v domu paraplegikov v Semiču
  • Izpeljali smo več dnevni izlet v Sarajevo

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Kot že rečeno bomo organizirali družabno srečanje vseh članov našega društva. Tokratno srečanje bo najprej potekalo na Mostu na Soči, kjer se bomo zbrali v soboto, 18. junija ob 9.00 uri v baru Morea pri jezeru. Ob 9.30 je odhod ladjice Lucija, s katero se bomo popeljali po jezeru. Po koncu izleta se bomo prestavili nekoliko višje, na turistično kmetijo Široko, kjer bomo imeli kosilo. Po tem se bomo lahko povzpeli še par metrov višje in uživali v prekrasnem razgledu na dolino in okoliške planote. Vaše prijave zbiramo na društvu do 7.6.2022. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!
  • Organizirali bomo krajši izlet z vozički na priklop po kolesarski stezi od Solkana do Kanala. Dobimo se v soboto, 4. junija ob 16.00 uri na parkirišči v Solkanu (pri mostu). Prijavite se na društvu do 2.6.2022. Lepo vabljeni!
  • Tudi letos bomo organizirali kopalne dneve v Domu paraplegikov Pacug. Zainteresirane člane prosim, da se prijavijo na društvu. Ko bo zunanji bazen pričel z obratovanjem, bomo prijavljene sproti obveščali o terminih. Prijave sprejemamo do 7.6.2022.
  • V poletnih mesecih (junij, julij in avgust) bomo vsem članom, ki bodo želeli plavati v zunanjem bazenu v Novi Gorici na podlagi računa regresirali osem vstopnic na mesec. Zainteresirani se prijavite na društvu do 7.6.2022.
  • Vse, ki še niste poravnali članarine naprošam, da jo poravnate čim prej in se tako izognete morebitnim zapletom. Pri plačilu navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Na društvu imamo en abonma za gledališke predstave v SNG Nova Gorica. Kdor bi si ogledal katero od predstav, ki jih abonma zajema ga lahko po predhodni najavi prevzame na društvu.
  • Na društvu si lahko izposodite dve knjigi, Z vami bom na rajžo šel, v katerih so predstavljene različne dostopnoste destinacije za invalide po Sloveniji.
  • Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček. Obrazec dobite na društvu.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK