Občasnik št. 1 - januar 2018

Predsednik društva Matej Gruden

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Komajda se je leto začelo in že smo »zavihali rokave« in pričeli z aktivnostmi, ki nas bodo najverjetneje spremljale še v prihodnje, saj bomo morali vse moči usmeriti v zagotovitev sredstev za nakup in predelavo novega kombija. Ker FIHO že drugo leto zapored ne namenja sredstev za investicije, bomo morali le-ta nekako zagotoviti sami (cca. 40.000 €). Pogovori z župani nekaterih občin že potekajo in samo upamo lahko, da bodo razumeli naš namen in predvsem potrebe svojih občanov po tovrstnem prevozu. Člani, če imate morebiti dobre vezi z vodstvom občin lahko tudi date kakšno dobro besedo…

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

V tem mesecu smo se ukvarjali predvsem z razpisi in poročili. Pripravili smo tudi predstavitev in okvirni finančni načrt ter razrez, koliko sredstev naj bi posamezna občina prispevala pri nakupu kombija.

Udeležili smo se izobraževanja na temo »Varovanje osebnih podatkov«.

Osebni asistenti naših članov so se udeležili izobraževalne delavnice.

Naše društvene prostore odslej krasi slikarsko delo, ki nam ga je podaril naš član-slikar Klavdij Leban, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

V torek 13.2.2018 bomo v kulturnem domu v Novi Gorici organizirali ogled gledališke predstave »DEKLIŠČINA«. Prijave zbiramo na društvu do 5.2.2018.

Organizirali bomo prevoz na koncert skupine »BIJELO DUGME«, ki bo 9. marca 2018 v Stožicah. Prijave ravno tako zbiramo na društvu.

Kot vsako leto imamo tudi letos rezerviran termin v Domu paraplegikov v SEMIČU in sicer od 23. do 29.4.2018. Obvestilo je informativno, vabilo za prijavo sledi marca.

Zbiramo želje oz. ideje za IZOBRAŽEVALNO DELAVNICO, ki bi jo organizirali v naslednjih mesecih. Prosim, da svoje želje oz. ideje sporočite na društvo.

Kot verjetno že veste imamo preko javnih del zaposlenega delavca, s katerim lahko nudimo pomoč, če jo kdo potrebuje; le sporočiti nam morate na društvo..

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN