Občasnik št. 12 - december 2016

UVODNE BESEDE

mt_ignorePozdravljeni članice in člani!

Končno smo dočakali tudi mesec december. Verjamem, da ste bili pridni in so vam dobri možje prinesli tudi kakšno darilo.
Novoletno društveno praznovanje na kmečkem turizmu je lepo uspelo. Tistim, ki se ga niste udeležili je lahko kar malo žal, pridružite se nam pa v naslednjem letu, ne bo vam žal. Rad bi vas tudi opomnil, da če imate kakšno možnost pridobiti nekoga za donacijo 0,5% od dohodnine prosim, da to storite do konca leta. Denar gre izključno za naše programe, ki jih izvajamo.
Na koncu naj vam zaželim lepe in vesele praznike, v novem letu 2017 pa predvsem zdravja, ljubezni in poguma, za premagovanje takšnih in drugačnih ovir!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
V začetku meseca smo naše društvo predstavili ob dnevu invalidov na MONG, kjer so naši člani, ki se ukvarjajo s slikarstvom in fotografijo pokazali svoje znanje in izdelke. Obiskali smo tudi nekatere naše člane, ki bivajo po domovih. Med ZPS in Matejem Boltarjem je podpisana pogodba za šoferja. Kombi je popravljen, stroški so bili veliki, zato upam, da nam bo sedaj delal brez večjih popravil do nabave novega. Žal pa se ni izšlo z zaposlitvijo preko javnih del, malo zaradi naše nevednosti, večino pa zaradi nerazumnih birokratskih zahtev in zakonov… Poskušali bomo najti kakšno drugo pot, da bi poleg šoferja imeli še nekoga za pomoč našim članom.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
V januarju kakšnih posebnih dogodkov ne načrtujemo. V začetku meseca se bomo sestali z županom MONG in se pogovarjali o stvareh s katerimi sem vas že seznanil. Pripraviti moramo tudi zaključna poročila za občine, ki nam sofinancirajo programe.
Pošiljamo vam tudi položnico za plačilo članarine.

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN