Občasnik št. 2 - februar 2017

UVODNE BESEDE

mt_ignorePozdravljeni članice in člani!

Še par dni in ta najkrajši mesec v letu bo naokoli. Na mojo prošnjo, da podate predloge, kaj bi vas zanimalo, da organiziramo v okviru društva se je odzvala samo ena članica, ki se ji tudi zahvaljujem.

Še enkrat bi opozoril tiste člane, ki niso plačali članarine, da to storijo, ker se mi ne zdi pošteno do članov, ki jo redno plačujejo.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

V teh mesecih se največ ukvarjamo s prijavami na razpise, ki jih objavljajo občine, katere pokriva naše društvo. Moram reči, da zahtevajo vedno več podatkov in obrazložitev, po drugi strani pa nam nekatere namenjajo vedno manj sredstev (cca. 100 €). Upam, da bodo naši programi kljub temu potekali nemoteno in bodo realizirani kot prejšnja leta. Pripravili smo poročilo o delu društva v letu 2016 in program dela za leto 2017. Poročili bosta dosegljivi (po obravnavi UO društva) na spletni strani društva ter na sedežu društva od 10. marca dalje.

V prejšnjem občasniku sem vas seznanil, da smo se s predstavniki ZPS sestali z županom MONG in se pogovarjali med drugim tudi o naših starih društvenih prostorih. Sestali smo se tudi z direktorjem stanovanjskega sklada in višjo svetovalko za družbene dejavnosti. Vsi so podpirali naš projekt o ureditvi začasne bivalne enote za težje invalide in so razumeli njen pomen. No, sedaj smo dobili uraden dopis, da se moramo izseliti in jim prostore vrniti. Toliko o tem, kako nas podpirajo in razumejo…

Za čebelarsko sekcijo pri ZPS so se prijavili štirje člani in se bomo predavanj in praktičnega usposabljanja v Semiču tudi udeležili.

Za urološko predavanje se je žal prijavila samo ena članica in se ga ne bo realiziralo.

Za biljard sta zainteresirana samo dva člana in se zaenkrat ne realizira.

Na strelišču strelskega društva v Desklah je naše društvo organiziralo 3. krog lige Zveze paraplegikov Slovenije v streljanju s serijsko zračno puško.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
V mesecu marcu, natančneje 24.3.2017 ob 16.00 uri bomo imeli redni zbor članov, ki bo potekal v dijaškem domu v Novi Gorici. mt_ignoreVABILO

Tudi letos bomo lahko letovali v naši prikolici, ki bo nameščena v kampu Adria v Ankaranu. V lanskem letu je bil na koncu odziv članov kar velik. Termine bomo objavili v naslednjem občasniku.

Kot vsako leto imamo tudi letos rezerviran termin v Semiču in sicer od 27.4. do 3.5.2017, tako da lahko že malo planirate prvomajske praznike. Če bo zadosti interesentov za kombi bo tudi to omogočeno. Prijave na društvo.
Če bi kdo želel bilo kakšne informacije glede zaposlovanja invalidov naj se javi na društvo ali ZPS, kjer bo dobil vso potrebno pomoč.

Na pobudo članice bi na društvu organizirali začetni tečaj o slikarstvu ali začetni tečaj o fotografiranju ali tečaj o zeliščarstvu. Izvedli bomo tistega, kjer se bo prijavilo največ članov. Prijave sprejemamo kot po navadi na društvu.

V tem letu smo se skupaj z referentko za sekcijo žensk odločili, da bomo naše članice malo drugače počastili ob njihovem prazniku, osmem marcu, dnevu žena. Vse članice ste v sredo, 8.3.2017 ob 16 uri vabljene na društvo, kjer bo potekalo praznovanje in druženje. Prijave na društvo. Upam, da se boste udeležile v čim večjem številu. Vsem pa že sedaj čestitam ob vašem prazniku!

Še enkrat: sporočite, kaj vas zanima. Če bo predlog dober in bo dovolj prijavljenih članov bomo stvar vsekakor izpeljali.

Predsednik DPSP:
Matej Gruden