Občasnik št. 3 - marec 2017

UVODNE BESEDE

mt_ignorePozdravljeni članice in člani!

Pomlad se je prebudila, dnevi so daljši, toplejši in to je za nas, ki nam je rado mraz zelo dober razlog in spodbuda, da gremo ven v naravo in se malo razgibamo ter nastavimo sončnim žarkom. Škoda samo, da med člani ni interesa druženja med sabo kljub temu, da mesečno objavljamo predloge za različne aktivnosti…

Vsem članom, ki se nameravajo udeležiti obnovitvene rehabilitacije predlagam, da se v letošnjem letu prijavijo v naš dom v Pacugu in sami izkusijo prednosti, ki jih ta ponuja.

Še enkrat bi opozoril tiste člane, ki niso plačali članarine, da to storijo, ker se mi ne zdi pošteno do članov, ki jo redno plačujejo.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

Še vedno se pridno javljamo na razpise občin. V enem prejšnjih občasnikov sem vas seznanil, da smo se s predstavniki ZPS sestali z županom MONG in se pogovarjali med drugim tudi o sredstvih za pokritje polovice osebne asistence. Pretekli teden smo dobili sklep o dodelitvi sredstev iz razpisa, ki pa še zdaleč ne pokrijejo stroškov polovice osebne asistence. In spet, toliko o tem, kako nas podpirajo in razumejo…

Udeležili smo se ustanovitve čebelarske sekcije v Semiču.

Ob dnevu žena se je kar nekaj naših članic odzvalo vabilu in se udeležilo praznovanja na društvu. Upam, da so se počutile prijetno in se v naslednjem letu odzovejo še v večjem številu.

Naša pobudo, da bi na društvu organizirali začetni tečaj o slikarstvu ali začetni tečaj o fotografiranju ali tečaj o zeliščarstvu je spet naletela na gluha ušesa. Prijavil se ni nihče.

Izvedli smo letni zbor članov, kjer smo sprejeli poročilo o preteklem delu na društvu in zastavili nove cilje.

Konec meseca je potekal 5. krog lige v kegljanju, ki ga je organiziralo naše društvo.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

Kot vsako leto imamo tudi letos rezerviran termin v domu v Semiču in sicer od 27.4. do 3.5.2017. Prijave na društvo.

V mesecu aprilu bomo organizirali ogled gledališke predstave v Novi Gorici. Apeliram na člane, da tudi sami povejo svoje želje, kaj bi si radi ogledali, v nasprotnem primeru bomo izbrali nekaj iz repertoarja. Prijave na društvo.

Ženska sekcija organizira enodnevni izlet. Obiskalo se bo kraj, za katerega bo največ zanimanja. Več informacij in prijave na društvu.

Če vas zanima kako napisati življenjepis in ponudbo za delo, kako poiskati pravega delodajalca, kakšne so olajšave in subvencije pri zaposlovanju invalidov in zakaj jih je dobro poznati, kako se pripraviti na razgovor, ali pa zakaj se sploh zaposliti se javite na društvo, kjer bomo organizirali delavnico na kateri boste dobili vse potrebne informacije.

VLJUDNO VAS VABIMO NA BREZPLAČEN SKLOP DELAVNIC
»NAJ VAS NE STRE STRES - KAKO ZGODAJ PREPOZNATI ZNAKE STRESA
IN PREPREČITI IZGOREVANJE?«

Spoznali boste mehanizme, ki sprožajo stresno odzivanje in se naučiti vplivati nanje prek spremembe razmišljanja in vedenja. Hkrati boste okrepili kompetence udeležencev za upravljanje s čustvi in vedenjem in uspešno spoprijemanje z zahtevnimi življenjskimi situacijami.
Na prvem srečanju bomo spoznali, Kako naše misli vplivajo na naše doživljanje, vedenje in telesne odzive; mehanizem nastanka stresa, celostno obvladovanja stresa (razlaga o tehnikah sproščanja – trebušno dihanje, vadba, domače delo).
Delavnico vodi mag. Irena Šinigoj Batistič, univ. dipl. psih, kognitivno vedenjska terapevtka
Kdaj: ČETRTEK, 6. APRILA 2017, MED 17.00 IN 18.30. Prijave na društvo.

Tudi letos bomo lahko letovali v naši prikolici, ki bo nameščena v kampu Adria v Ankaranu. V lanskem letu je bil na koncu odziv članov kar velik.  Razpis in termini

Še enkrat (in ne zadnjič): sporočite, kaj vas zanima. Če bo predlog dober in bo dovolj prijavljenih članov bomo stvar vsekakor izpeljali.

Predsednik DPSP:
Matej Gruden