Občasnik št. 7-8 - julij-avgust 2017

UVODNE BESEDE

Predsednik društva Matej Gruden

Pozdravljeni članice in člani!

No, ste si kaj napolnili »baterije« za nove izzive? Večina si jih verjetno je. Upam, da ste se imeli lepo in uživali, kjer koli že ste bili. Lepo bi bilo, če bi člani več koristili našo kamp prikolico, ki jo imamo v Ankaranu. Smisel le te je, da jo koristijo predvsem člani s svojci. Tudi nekatera druga društva imajo svoje prostore v tem kampu, kjer je vse prilagojeno za invalide. Letos se je Klavdij res potrudil in zapolnil vse ostale proste termine z zunanjimi gosti, tako da izgube ne bomo imeli.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

Ta dva meseca sta bila bolj počitniška, tako da posebnih dogodkov ni bilo. Nekateri člani so se udeležili kopalnih dnevov v Pacugu, drugi so izkoristili bližnje zunanje bazene, tretji pa so se predajali masaži na društvu, seveda v lastni režiji.

Na prejšnjem upravnem odboru smo se odločili, da moramo bolj poskrbeti za prepoznavnost društva, tako da za začetek sestavljamo eno zloženko o društvu pa tudi predstavitveni pano in namizne zastavice bomo nabavili.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

Kot vsako leto bomo v oktobru (če bo zadosti interesa lahko že kaj v septembru) pričeli z dejavnostmi po našem programu in sicer plavanjem v bazenu v Vipavi, fitnesom, masažo in kegljanjem. Prosim, da se vsi zainteresirani prijavite najkasneje do konca septembra. Če imate kakšne predloge, kaj bi še lahko izvajali v naslednjem letu to sporočite na društvo. Če bo dovolj interesentov bomo skušali umestiti v program za naslednje leto.

Ob Evropskem tednu mobilnosti vas vabimo na voden ogled »od Solkana do Pevme«. Potekal bo 18.9.2017 od 10.00 do 12.00, zbirno mesto je pred hotelom Sabotin v Solkanu in bo prilagojen za gibalno ovirane na invalidskih vozičkih. Spoznali bomo murve, kavalirje in svilogojstvo na goriškem, solkanska polja in regut, smaragdno Sočo in park Pevma. Prijave kot po navadi na društvu do 8.9.2017.

V Sloveniji lahko invalidi že od 25. julija 2017 koristijo evropsko kartico ugodnosti, ki jim nudi popuste na področju umetnosti, kulture, turizma, športa, izobraževanja, trgovine in transporta. Kartica je za upravičence brezplačna. Upravičenci kartico dobijo tako, da vložijo vlogo na svoji upravni enoti, kartico pa nato v roku desetih dni prejmejo na dom. Ob tem je treba predložiti osebni dokument, fotografijo in dokazilo o invalidnosti. Za dodatna pojasnila ali v primeru kakršnih koli zapletov se lahko obrnete na društvo.

Predsednik DPSP:
Matej Gruden