Občasnik št. 6 - avgust 2021

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Tokrat se vam oglašam malo bolj zgodaj z razlogom, da čim hitreje pričnemo z društvenimi aktivnostmi. Kot veste imate v okviru društva v teh poletnih mesecih možnost koristiti zunanji bazen v Novi Gorici in organiziran prevoz s kombijem na kopalne dneve v Pacug. Žal do sedaj tega večina ni izkoristila. V nadaljevanju vas lepo vabim na jesensko meddruštveno srečanje na Obali!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Člani so se udeležili kolesarjenja po Slovenski obali.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Vabimo vas na jesensko meddruštveno srečanje na obalo. Z Društvom paraplegikov Istre in Krasa bomo organizirali druženje in panoramsko vožnjo z ladjo po slovenski obali. Na ladji bomo imeli tudi piknik z morskimi dobrotami. Glede točnega datuma bodo člani, ki se bodo prijavili naknadno obveščeni, načeloma pa naj bi srečanje potekalo zadnjo soboto v avgustu oz. prvo v septembru. Zaradi rezervacije termina in organizacije je rok za prijavo do 18.8.2021 kot ponavadi na društveni e-naslov ali telefon. Vljudno vabljeni!
  • Organizirali bomo kolesarski izlet. Tokrat bo pot potekala po kolesarskih poteh na Gorenjsko. Glede na pretekle izkušnje točnega datuma ne bomo določali, bo pa potekal v mesecu septembru. S seboj prinesite obilo dobre volje in polne baterije, za ostalo poskrbimo mi! Prijave na društvu.
  • Vse vas, ki še niste poravnali članarine naprošam, da jo poravnate čim prej in se tako izognete morebitnim zapletom. Pri plačilu navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček.
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse prispelo bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev za uporabo v prostorih. Brezplačno jih lahko prevzamete na sedežu društva.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK