Občasnik št. 1 - januar 2022

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Pozdravljene članice in člani! Krepko smo že zakorakali v leto 2022. Delo na društvu poteka nemoteno, kakor tudi prevozi članov, masaže na društvu, kegljanje in namizni tenis. S plavanjem v bazenu pa bomo morali očitno še malo počakati, vseekakor pa vas bomo o tem sproti obveščali. Če se še kdo od članov želi vključiti v te dejavnosti, naj prosim pokliče na društvo, zelo ga bomo veseli!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Izpeljali smo srečanje s člani, ki živijo v domovih za starejše občane in varstveno delovnih centrih
  • Prav tako smo imeli srečanje starejših, ki je bilo kar lepo obiskano

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Ponovno vas vabimo k ogledu nove gledališke predstave TRIDESETLETNICE v SNG Nova Gorica, ki bo v ponedeljek, 7.2.2022 ob 20.00 uri. Prijavite se na društvu. Vljudno vabljeni!
  • Vse članice vabimo na delavnice za izdelavo raznih vizitk in okraskov. Za enkrat predvidevamo dve srečanji in sicer v četrtek, 10. februarja in 17. februarja ob 15.00 uri v društvenih prostorih. Prijave sprejemamo na društvu, kakor tudi morebitna dodatna vprašanja. Vabljene v čim večjem številu!
  • Društvo pripravlja in vabi vse naše člane, ki jih veseli in bi radi spoznali osnove likovnega izražanja v različnih tehnikah kot so risba, akvarel, akril in oljne barve na likovno delavnico. S seboj prinesite svinčnik in risalno polo, tisti pa, ki že kaj ustvarjate prinesite svoje ustvarjalne pripomočke ter obilo dobre volje. Dobimo se na društvu v petek, 18. februarja ob 11 uri. Prijave na društvo do 14.2.2022.
  • Na društvu bomo organizirali predstavitev akcije GOGO – Gibalno ovirani gore osvajajo. Prosil bi, da se vsi zainteresirani prijavite na društvu, mi pa se bomo z predstavniki dogovorili za termin in vam ga sporočili. Lepo vabljeni!
  • Nekateri naši člani potrebujejo izposojo vozička samo za krajši čas. Da ne bi na društvu v ta namen kupovali novega vozička in trošili sredstva pozivam člane, če imajo doma kakšen malo rabljen voziček pa ga ne potrebujejo, da ga podarijo društvu.

AKTUALNA OBVESTILA

• Na društvu si lahko izposodite dve knjigi, Z vami bom na rajžo šel, v katerih so predstavljene različne dostopnoste destinacije za invalide po Sloveniji.
  • Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček.
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse prispelo bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev – gum za invalidski voziček. Brezplačno jih lahko prevzamete na sedežu društva.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo po dpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK