Občasnik št. 10 - oktober 2016

UVODNE BESEDE

Pozdravljeni članice in člani!

V tem mesecu smo kot vsako leto zopet začeli z aktivnostmi, ki jih izvajamo na društvu v okviru programa ohranjanja zdravja.
Korespondenčni zbor članov, ki je bil razpisan v prejšnjem občasniku ni uspel zaradi neodzivnosti članov. Prejeli smo samo 15 odgovorov po elektronski pošti, ki pa so bili vsi ZA. Glede na to razpisujem nov Zbor članov, kjer glasujete ravno tako vsi člani, vendar bomo upoštevali da ste ZA, če nič ne odgovorite.
Ponovno vas lepo vabim na ogled novih prostorov na Rejčevi ulici 5.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
V tem mesecu so se naši člani udeležili likovne kolonije v Semiču, člani, ki so bili na rehabilitaciji v Laškem so sodelovali na teniškem turnirju »Laško open«, v Logatcu pa na državnem prvenstvu invalidov v namiznem tenisu.
Organizirali smo tri predavanja na temo invalidnost na OŠ Kostanjevica, OŠ Solkan in OŠ Miren. Naši člani so predstavili vzroke in posledice pri nastanku invalidnosti. Iva, Janka in Marka moram za strokovno izvedbo pohvaliti in jim prenesti tudi pohvale vseh ravnateljev osnovnih šol.
Na Mestni občini Nova Gorica smo se udeležili javne razprave o izdelavi celostne prometne strategije v MONG, kakor tudi nadaljevanja pogovorov za pridobitev certifikata občine Miren – Kostanjevica za »občino po meri invalidov«.Marko se je kot vsako leto udeležil tudi Ljubljanskega maratona.
Za FIHO smo pripravili plan dela in finančni plan.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
Kot vsako leto bomo tudi letos organizirali Martinovanje na Kmetiji Pavlica, Vodnikova ulica 42, v Dornberku . Druženje bomo pričeli ob 17 uri, ko bomo imeli tudi kratko predstavitev pripomočka za vzpenjanje po stopnicah.
Za člane je Martinovanje brezplačno, za prvega spremljevalca je prispevek 15 €, za vse ostale je polna cena in sicer 25 €.
Prijave sprejemajo do 7. novembra na društvu. Po tem datumu prijave niso več mogoče.

2. KORESPONDENČNI ZBOR ČLANOV
Po 11. členu Statuta sklicujem 2. korespondenčni Zbor članov. Glasuje se za spremembo naslova društva, ki je sedaj na Rejčevi ulici 5. Hkrati bi spremenili tudi znak društva, ki je bil izbran iz med dveh predlogov na razpisu in ga daje upravni odbor v potrditev zboru članov.
Izbran je bil stiliziran golob z zlomljenim krilom in napisom zgoraj DRUŠTVO PARAPLEGIKOV; spodaj pa SEVERNE PRIMORSKE (kot v glavi občasnika).
Vaše glasove ZA ali PROTI pričakujemo na naslov: DRUŠTVO PARAPLEGIKOV SEVERNE PRIMORSKE, Rejčeva 5, 5000 Nova Gorica ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 7.11.2016.
Še enkrat opozorilo: če ne odgovorite pomeni da ste ZA spremembo.

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN