Občasnik št. 5 - maj 2019

facebook glavaUVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Mogoče ima kdo od vas kakšne veze tam zgori, da bi se zmenu za kakšno malo bol lepo vreme? Tega dežja imamo že vsi dovolj. Upam, da bo naslednji mesec lepši in bomo lahko uživali na soncu! Za vas smo pripravili tudi kar nekaj aktivnosti in dogodkov, tako da vas lepo vabim k udeležbi in pravočasni prijavi.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• organizirali smo likovno delavnico. Udeležili so se jo slikarji iz vseh regijskih društev.

• Organizirali smo tudi tako imenovano »klobasarjenje«, ki je bilo zaradi slabega vremena krajše od predvidenega.

• Udeležili smo se državnega prvenstva v kegljanju, ki je kot vsako leto potekalo v Celju.

• Ogled doma paraplegikov v Pacugu smo zaradi slabega vremena prestavili v junij.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Kot že rečeno bo 1.6.2019 društvo paraplegikov Gorenjske organiziralo vožnjo z goldwing motoristi. Vožnja bo potekala proti Jezerskem. Nekateri naši člani se bodo dogodka udeležili individualno. Za enega ali dva je še vedno prostor.

• Ravno tako imamo v juniju od 3. do 9. 6. rezerviran dom v Semiču. Člani lahko koristijo celoten termin, lahko pa tudi samo en dan. Če je še kdo zainteresiran se lahko prijavi na društvo.

• Na društvu bomo v ponedeljek, 10.6.2019 ob 15.30 organizirali preventivno zdravstveno predavanje o sladkorni bolezni, holesterolu v krvi in krvnem tlaku. Potekale bodo tudi meritve.
    Tisti, ki se še niste prijavili to storite najkasneje do 3.6.2019

• 15.6.2019 bo na Vranskem potekalo vseslovensko srečanje paraplegikov ob 50. obletnici ustanovitve zveze paraplegikov Slovenije. Udeležite se ga lahko vsi člani društva. Organizirali bomo tudi prevoz s kombijem, vendar bodo imeli do polne zasedenosti izrecno prednost tisti člani, ki druge možnosti prevoza nimajo.
    Prijave na društvo do 7.6.2019

• V soboto, 22.6.2019 bomo organizirali društveni izlet, ki bo tokrat potekal v Ljubljani. Z vodičem si bomo ogledali staro Ljubljano, z vzpenjačo se bomo povzpeli na grad in z barko spustili po Ljubljanici. Zbrali se bomo ob 10.00 uri na Prešernovem trgu. Organizirali bomo prevoz s kombijem, vendar bodo imeli do polne zasedenosti izrecno prednost tisti člani, ki druge možnosti prevoza nimajo.
    Prijave na društvo najkasneje do ponedeljka, 3.6.2019. Kasnejših prijav zaradi potrebnih rezervacij in najav žal ne bomo mogli upoštevati.

• V soboto, 29.6.2019 pa bomo organizirali ročno kolesarjenje. Glede trase bomo prijavljene naknadno obvestili, predvidevamo tri variante: od Solkana do Kanala; »Parenzana« od Izole do Portoroža; od Jesenic do Kranjske Gore.
    Prijave na društvo do 7.6.2019

• V okviru ženske sekcije bomo organizirali izlet po Primorski obali in ogled ter plavanje v bazenu doma paraplegikov v Pacugu. Glede datuma se bomo uskladili naknadno. Več informacij dobite pri Mirjam.
    Prijave na društvo do 7.6.2019

• Na društvu imamo nekaj inkontinenčnega materiala, gumice za bergle, plašče in zračnice za vozičke, za krajši čas si lahko sposodite tudi sedežno blazino ali voziček. Če kdo kaj potrebuje naj pokliče na društvo.

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN