Občasnik št. 6 - junij 2019

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Končno poletje in počitnice, potepanja in sprostitev. Tudi na društvu v teh mesecih malo »popustimo« in se pripravimo na jesenska dogajanja. Tako julijske izdaje glasila ne bo, beremo se ponovno konec avgusta. Lepe počitnice vam želim, preživite jih v dobri družbi, kjer koli že boste!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Vožnje z goldwingi se nismo udeležili, zaradi takšnih in drugačnih razlogov.
  • Počitnic v Semiču si ravno tako ni nihče privoščil.
  • preventivno zdravstveno predavanje o sladkorni bolezni, holesterolu v krvi in krvnem tlaku se je udeležilo kar nekaj članov.
  • Ravno tako smo se udeležili vseslovensko srečanje paraplegikov ob 50. obletnici ustanovitve zveze paraplegikov Slovenije.
  • Kolesarski izlet smo izvedli po kolesarski stezi ob desnem bregu reke Soče.
  • Društveni izlet v Ljubljano smo prestavili za en teden, tako da ga bomo izvedli ta vikend.
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • V teh poletnih mesecih vas vabimo na kopalne dneve v dom paraplegikov Pacug. Prednost imajo tisti, ki se bodo dejansko kopali v bazenu, če bo ostajal prostor v kombiju pa se nam lahko pridružite tudi ostali. Prijave na društvo.
  • Tudi zunanji bazen v Novi Gorici je odprt. Ob predložitvi računa društvo subvencionira dve kopalni karti na teden, in sicer v juliju in avgustu.
  • V septembru bomo praznovali 40. obletnico delovanja našega društva. Objavljamo natečaj za logotip ob tem jubileju. Sestavljen naj bo iz našega logotipa in dodatka, ki bo predstavljal to obletnico. Nagrada za najlepšega je 40 €. Logotip z vašimi podatki pošljite na naslov društva najkasneje do konec julija.
  • Kot veste imamo na društvu zaposlenega delavca preko javnih del. Če kdo potrebuje kakšno laično pomoč naj pokliče na društvo, da se dogovorimo.

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN