Občasnik

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Dnevi se krajšajo, vedno bolj mrzlo postaja in naše aktivnosti na prostem se krčijo. Moramo pa ostati fizično aktivni tudi v teh mesecih, zato lepo vabim vse člane, da se nam v čim večjem številu pridružite pri dejavnostih, ki jih ponuja naše društvo! Še vedno se nam lahko pridružite pri aktivnostih, ki so se pričele v oktobru in tako naredite nekaj zase. Še enkrat lepo vabljeni!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Naš član je tekmoval na Ljubljanskem maratonu in zasedel odlično 2. mesto.
  • Ročno kolesarjenje po »parenzani« je bilo končno izpeljano.
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Vabimo vas na Martinovanje. Letos bomo to tradicionalno srečanje priredili v Vrtačah, to je vas nad Plavami v Soški dolini. Zbrali se bomo 9. novembra ob 17.00 uri v gostišču »Na skednju«, kjer nas bodo razvajali z njihovimi domačimi specialitetami, seveda pa bomo »guštirali« tudi letošnje mlado vino. Vljudno vabljeni, da se praznika udeležite v čim večjem številu!
    Prijave kot po navadi na društvo do 5. novembra!
  • V SNG Nova Gorica si bomo ogledali gledališko predstavo, datum sporočimo naknadno.
    Prijave na društvo najkasneje do 5. novembra!
  • Sporočamo vam, da pripravljamo strokovno predavanje o motnjah uriniranja po poškodbi hrbtenjače, ki ga bo izvajala, višja medicinska sestra Zdenka Dimnik Vesel, v organizaciji podjetja Lentismed.
    Sestro Zdenko poznamo, kot glavno sestro oddelka za paraplegijo v URI – Soča, ki je nedvomno vrhunska poznavalka in strokovnjakinja s tega področja.
    Vabimo vas na PREDAVANJE, ki bo v sredo, 27. novembra ob 14.00 uri v prostorih Društva.
    Pridite in izvedeli boste kako obvladovati mehur po poškodbi hrbtenjače in izboljšajte postopek katetrizacije.
    Postavljajte vprašanja naši gostji Zdenki Dimnik-Vesel in se obenem dobro zabavajte, saj smo vam za konec pripravili še presenečenje.
    Prijave na društvo do 15. novembra!

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN