DRUŽABNO PREDPRAZNIČNO SREČANJE ČLANOV, KI BIVAJO V VDC IN DSO

Ob koncu leta, v predprazničnem času, je Društvu paraplegikov Severne Primorske organiziralo srečanje za naše člane, ki bivajo v DSO Nova Gorica in VDC Nova Gorica. Ker je večina članov, ki bivajo v varstvenih zavodih, odvisna od prevoza, ki ga ponuja društvo, je za varen prevoz članov poskrbel naš voznik Matej. Druženje je potekalo v Novi Gorici, v prostorih društva, kjer smo se ob dobri hrani in pijači, v sproščenem vzdušju, pogovarjali tudi o pravicah članov pri nabavi invalidskih pripomočkov in opreme. Prav tako smo se seznanili z novostmi na področju socialnega varstva za invalide. Člane, ki se nismo mogli udeležiti druženja na društvu, smo obiskali v VDC Nova Gorica – Stara Gora in DSO Črni vrh.

Eden poglavitnih namenov našega predprazničnega druženja in obiskovanja, je skrb društva za svoje člane, saj je naše poslanstvo tudi to, da prisluhnemo vsakemu posamezniku in prepoznamo njegove težave in potrebe, ter mu jih pomagamo rešiti oz. uresničiti.

Ker nas v mesecu decembru obiščejo kar trije dobri možje, smo jih razveselili tudi s simboličnim darilom, s katerim si bodo lahko vsaj malo polepšali praznične dni.

Ob tej priložnosti želim v imenu Društva paraplegikov Severne Primorske vsem članom, tudi tistim, ki gledajo samo slike, voščiti vesele praznike ter srečno novo leto.
  • David Vuga
+386 (0)5 300 28 22