Občasnik št. 5 - maj 2016

UVODNE BESEDE
Pozdravljene članice in člani društva. Tokrat sem se odločil, da bom malo spremenil obliko in vsebino našega občasnika.
Pri kar nekaj članih sem zasledil, da ga preletijo bolj površno in niti ne vedo, da bi se lahko prijavili na kakšen dogodek ali srečanje. Morda pa vas bolj obširno niti ne zanimajo društvene dejavnosti, ki se dogajajo vsak mesec in se ponavljajo, zato bom skušal bolj pomembne dogodke strniti v samo en stavek. Še naprej pa vas bomo obveščali o stvareh, ki so se in se bodo zgodile. Občasnik bo temu primerno krajši in preglednejši.


PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
V tem mesecu so se štirje člani udeležili atletskega tekmovanja v Mariboru, dva sta bila na srečanju motoristov s štirikolesniki v Loški Dolini in trije člani na srečanju ročnih kolesarjev v Kopru. Štirje člani so preživeli vikend v počitniški hiši v Semiču.

Obiskali smo tudi župana MONG, kjer smo predstavili društvo in njene dejavnosti ter ga povabili na slavnostno odprtje novega društva.

Sodelovali smo na okrogli mizi v občini Miren – Kostanjevica, ki kandidira na projektu »občina po meri invalida«, kjer smo tudi predstavili društvo.

V Tržiču pa smo se udeležili starta ročnega kolesarja, ki bo prekolesaril 4000 km v spomin na tiste, ki so zboleli ali umrli zaradi poškodbe pri delu (čezmejno sodelovanje).

V okviru dneva zdravja, ki ga organizira zdravstveni dom Nova Gorica smo pred MONG predstavili »ljudi na vozičkih« malčkom iz vrtcov, kar seveda zahteva drugačen pristop predstavitve invalidnosti.


PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
Kot vsako društvo imamo tudi mi svoj znak in sicer stiliziran invalid na invalidskem vozičku v zaokrožen kvadratu. To je splošen znak za vse invalide, društva v ZPS pa imajo svoj znak, večina znak ZPS – goloba z zlomljenim krilom s svojim dodatkom.
Na upravnem odboru društva smo sklenili, da izvedemo interni razpis med člani za nov znak. Če imate kakršen koli predlog ali idejo jo skicirajte ali narišite in pošljite na društvo.
U.O. bo predloge pregledal in najboljšega nagradil. Zadnji rok za oddajo predloga je 30.6.2016.
Zraven seveda pripišite svoje podatke.

Prijavite se lahko na:
Predavanje o dejavnikih tveganja za srčno – žilne bolezni. Potekalo bo 10.6.2016 v prostorih DP Istre in Krasa.

 

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN
mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338
+386 (0)41 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji